Saturday, May 2, 2009

Questiones sur le gripe porcin


(Languages of this post: Interlingua, Spanish, English)


Que es le gripe porcin?

Illo es un infection respiratori in porcos, causate per un o plure viruses del influenza. Il pote contagiar directe e indirectemente. E illo ha un taxa de mortalitate relativemente basse, desde 1 a 4 per cento.

Le gripe porcine es causate per un virus de influenza tipo A. In iste caso illo es del subtipo H1N1, ma anque circula altere subtipos in porcos (H1N2, H3N1, H3N2). Durante que le majoritate del viruses de gripe porcin generalmente infecta solmente le porcos, a vices illos transversa le barriera del species e infecta humanos. Le maladia pote apparer in omne le partes del anno, ben que le incidentes es plus frequente in autumno e in inverno in zonas plus calide.


Quales es le consequentias pro le sanitate human?

Generalmente, le symptomas es simile a illos de altere tipos de gripe, ma le symptomas que on ha reportate usque nunc vade desde infectiones asymptomatic a pneumonias mortal. Es possibile que on non ha reportate le casos plus clemente o asymptomatic, e assi le extension del maladia inter humanos es discognoscite.


Como se infecta le personas?

Le maniera le plus commun es infection directe de porcos, ben que il ha casos de personas qui se ha infectate con nulle contacto con porcos o locos ubi il ha portos. Il anque ha casos de transmission de persona a persona.

Illo es le differentia principal inter le gripe nove e le influenza avian que generava alarma mundial in 2005 e 2006. In ille caso non se confirmava infectiones inter humanos ma solmente infectiones de animales a personas.


Esque il es secur mangiar carne de porco e productos derivate de tal animales?

Si. Usque nunc non se ha demonstrate que le gripe porcin s transmissibile al personas per mangiar porco correctemente manipulate e preparate o altere productos derivate del porcos. Le virus del gripe porcin mori a temperaturas de coction de 70 grados Celsius.


Qual les le risco de un pandemia?

Le plus probabile es que le majoritate del personas, specialmente illes qui non se ha trovate in contacto regular con porcos, non es immun al virus de gripe porcin. Si iste virus establi un maniera de transmission efficiente de humano a humano, illo pote causar un pandemia.


Esque il ha un vaccina human pro proteger se del virus?

Il non ha vaccinas contra le virus de gripe porcin que infecta personas. Le virusus de influenza muta multo rapidemente. Assi, il es importante disveloppar un vaccine contra le virus que circula actualmente. Il es a causa de illo que le Organisation Mundial de Sanitate (OMS) necessita accesso a grande quantitates del virus pro seliger le le virus le plus convenibile pro disveloppar un vaccina.


Quales es le drogas disponibile pro su tractamento?

Actualmente il ha medicamentos pro le tractamento de personas con infectiones del gripe porcin. Le Centro de Controlo e Prevention de Maladias del Statos Unite in Atlanta, Georgia (CDE in su acronymo anglese), recommenda le uso de oseltamivir e zanamivir pro le tractamento o le prevention de infectiones per le virus del influenza porcin. Del altere parte, il es pauco probabile que le vaccina contra le influentia saisonal provide protection contra le viruses H1N1 del influenza porcin.


Esque il habeva infectiones de iste gripe in le passato?

In le Statos Unite il habeva in 1976 in New Jersey un serie de infectiones inter soldatos. Quatro de illos suffreva de pneumonia. Un ex illos moriva. Le transmission del virus esseva de persona a persona.

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¿Qué es la gripe porcina?

Es una infección respiratoria aguda en los cerdos, causada por uno o varios virus de la influenza. Se puede contagiar de forma directa e indirecta. Y tiene una mortalidad relativamente baja: del 1 al 4 por ciento.

La gripe porcina es causada por un virus de influenza tipo A. En este caso es del subtipo H1N1, pero también circulan otros subtipos en cerdos (H1N2, H3N1, H3N2). Si bien la mayoría de los virus de gripe porcina suelen infectar sólo a los cerdos, a veces cruzan la barrera entre las especies y se contagian a humanos. El brote se puede dar a lo largo de todo el año, aunque las incidencias son mayores en otoño y en invierno en zonas calurosas.


¿Cuáles son las consecuencias para la salud humana?

Generalmente los síntomas son similares a otros tipos de gripe, pero los cuadros clínicos reportados van desde infecciones asintomáticas a neumonías severas que terminan en la muerte. Los casos más suaves o asintomáticos pueden no haber sido reconocidos; por eso, la verdadera extensión de la enfermedad entre humanos es desconocida.


¿Cómo se infectan las personas?

Lo más común es que las personas se contagien la gripe porcina de los cerdos, aunque hay casos de humanos que enfermaron sin haber tenido contacto con cerdos o con lugares en los que hay cerdos. También hay casos de transmisión de humano a humano.

Esa es, precisamente, la principal diferencia de esta nueva gripe con la de la influenza aviar que generó alarma mundial en 2005 y 2006. En aquel caso no se confirmaron contagios entre humanos, sino siempre de animales a personas.


¿Es seguro comer carne de cerdo y productos derivados?

Sí. Por ahora no se demostró que la gripe porcina sea transmisible a las personas por comer cerdo correctamente manipulado y preparado u otros productos derivados de los cerdos. El virus de la gripe porcina muere a temperaturas de cocción de 70 grados Celsius.


¿Cuál es el riesgo de pandemia?

Lo más probable es que la mayoría de las personas, especialmente aquellas que no hayan estado en contacto regular con cerdos, no sean inmunes a los virus de gripe porcina. Si este virus establece una transmisión eficiente de humano a humano, puede causar una pandemia.


¿Hay una vacuna humana para protegerse del virus?

No hay vacunas que contengan el virus de gripe porcina que enferma a las personas. Los virus de influenza mutan muy rápidamente. Por eso es importante desarrollar una vacuna contra la cepa del virus que circula actualmente. Es por eso que la OMS necesita acceder a la mayor cantidad de virus posibles para poder seleccionar el virus más adecuado para desarrollar una vacuna.


¿Cuáles son las drogas disponibles para su tratamiento?

Actualmente se dispone de medicamentos para el tratamiento de las personas con infecciones por gripe porcina. El Centro de Control y Prevención de Enfermedades de Estados Unidos en Atlanta (CDC) recomienda el uso de oseltamivir y zanamivir para el tratamiento o la prevención de la infección por los virus de la influenza porcina. Por otro lado, es poco probable que la vacuna contra la influenza estacional proporcione protección contra los virus H1N1 de la influenza porcina.


¿Hubo infecciones de esta gripe en el pasado?

En los Estados Unidos hubo en 1976 en Nueva Jersey un brote entre soldados. Cuatro de ellos sufrieron una neumonía. Hubo un muerto. La transmisión fue de persona a persona.

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What is swine flu?

It is an acute respiratory infection in pigs, caused by one or more influenza viruses. It can spread directly and indirectly. And it has a relatively low mortality rate, from one to four percent.

The flu is caused by a swine influenza virus type A. In this case it is the H1N1 subtype, but other subtypes are circulating in swine (H1N2, H3N1, H3N2). While most of the swine influenza viruses usually infect only pigs, they sometimes cross the species barrier and infect humans. The disease can appear throughout the year, although the incidents are higher in autumn and winter in warmer areas.


What are the implications for human health?

Usually the symptoms are similar to those of of other kinds of flu, but the reported symptoms range from asymptomatic infection to severe pneumonia resulting in death. The mild or asymptomatic cases may not have been recognized, so the true extent of the disease among humans is unknown.


How do people become infected?

The most common way is direct infection from pigs, although there are cases of people becoming ill with no contact with pigs or places where pigs are kept. There are also cases of transmission from one person to another.

That is the principal difference between this new flu and the avian influenza that generated worldwide alarm in 2005 and 2006. In that case there were no confirmed infections from one person to another but only from animals to people.


Is it safe to eat beef and pork products?

Yes, up to now there has been no evidence that swine flu is transmissible to humans who eat properly handled and prepared pork and other products derived from pigs. The swine flu virus is killed by cooking at temperatures of 70 degrees Celsius.


What is the risk of a pandemic?

The likelihood is that most people, especially those who have not been in regular contact with pigs, are not immune to swine flu viruses. If this virus can be transmitted efficiently from one person to another, it can cause a pandemic.


Is there a human vaccine to protect against viruses?

There are no vaccines against the swine-flu virus that infects people. Influenza viruses mutate very quickly. It is therefore important to develop a vaccine against the virus strain in current circulation. That is why WHO needs access to a large range of viruses to select the most suitable one for vaccine development.


What are the drugs available for treatment?

Right now, there are drugs available for the treatment of people infected with swine flu. The Center for Disease Control in Atlanta, Georgia, (CDC) recommends the use of oseltamivir and zanamivir for the treatment or prevention of infection by the swine-flu virus. On the other hand, it is unlikely that the current seasonal influenza vaccine provides protection against the H1N1 swine-flu virus.


Were there outbreaks of this flu in the past?

In the United States there was an outbreak among soldiers in 1976. Four of them suffered from pneumonia. One of them died. The transmission of the virus was from one person to another.

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